aartsbisdom.be

Religieus, politiek en financieel nieuws

Hoe bepaal je wat een goede lening is? September 15, 2015

Een steeds groter aantal mensen besluit om over te gaan tot geld lenen. Dat kan een lening zijn die puur uit noodzaak geboren is, maar het kan ook een lening zijn om een wens uit te laten komen waar het geld niet voor aanwezig is. Op die momenten is het de vraag wat een goede lening is, en wat een slecht krediet kan worden. Daar zijn een aantal manieren voor waar het een stuk makkelijker van kan worden. Aan de hand van een aantal factoren is namelijk gemakkelijk in te schatten of een lening een goede lening is.

kredieten-vergelijken

Is het de beste aanbieder?

Een goede lening sluit je altijd af bij de beste aanbieder. Door de aanbieders met elkaar te vergelijken op http://www.geldlenentop10.be/ of  http://www.spaargids.be/sparen/leningen.html, kun je flink wat geld besparen, maar je weet vooral precies waar je aan toe bent. Het vergelijken lijkt een flinke klus, maar dat valt best wel mee wanneer je bekijkt hoeveel je ermee kunt verdienen. Kijk vooral naar de mogelijkheden, de voorwaarden en de effectieve rente. De effectieve rente bevat namelijk alle kosten voor het afsluiten van de lening, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Aan de hand van deze factor is het ook nog eens een stuk eenvoudiger om de verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, omdat je een vaste graadmeter hebt.

Kun je de lening betalen?

De beste factor om te zien of een lening een goede lening is, is door jezelf de vraag te stellen of je de lening terug kunt betalen. Daarvoor heb je de aflossingen en de rente nodig. Wanneer je deze bij elkaar optelt, dan kom je bij de maandelijkse lasten per maand. Deze lasten zullen de eerste maand het hoogst zijn, omdat de rente berekend wordt over de totale schuld. De eerste maand is een goede graadmeter, de lening wordt vanaf dat punt steeds goedkoper, zodat er meer ruimte komt om te ademen. Wanneer je de lening de eerste maand al kunt betalen zonder de reserves aan te spreken, dan ben je op weg naar een goede lening.

Is het echt nodig?

Een goede vraag is altijd of de lening wel echt nodig is. Wil je iets uitbreiden of gebruik maken van een aanbieding, dan kan het een goede zet zijn. Maar wanneer je een lening aan wilt gaan om producten aan te schaffen die luxe zijn, en die je eigenlijk niet nodig hebt, dan is het een goed moment om je af te vragen of het wel de moeite waard is. Want laten we eerlijk zijn, de verantwoordelijkheden van het lenen van geld kunnen groter zijn dan je van tevoren bedacht hebt.

Categories: Uncategorized